Михаил Христов стана лице на футболен турнир за деца

"Децата трябва да бъдат стимулирани да спортуват по всякакъв начин", категоричен е параолимпиецът от Плевен

Михаил Христов даде ценни съвети на младите спортисти, които тепърва ще тръгнат по неговите стъпки в интервю за "Спортал".

"Със сигурност ще им е трудно. Ако са се захванали със спорт и тренират редовно, първото нещо, което ще изпитат, са неуспехите. Но плодовете на успеха са горчиви и се берат след това. Може да се каже, че и аз съм пример за това. Първите ми състезания не бяха много успешни, но вече два пъти съм световен шампион, имам европейски рекорд", сподели плевенчанинът.

23-годишният атлет призна, че има смели мечти, но в същото време остава реалист: "Нека да се ограничим до 2016-а. Аз съм максималист, но и реалист - надявам се на Параолимпиадата в Рио да се представя най-добре, но времето ще покаже", допълва Христов.

Най-новото около него е, че е станал лице на кампанията на Coca Cola за футболни турнир за деца. Той ще присъства на официалното откриване на надпреварата на 12 март.

"Децата трябва да бъдат стимулирани да спортуват по всякакъв начин. В такива турнири за деца може да е инвестиция за бъдещето - спортът възпитава увереност", отбелязва възпитаникът на Петър Дачев.