Ученици от Плевен се включват във фестивала „Европейската традиция и младите таланти“

Фестивалът продължава до 8 март с безплатни концерти

С концерт на цигуларя Андреас Райнер и „Ет Арсис пиано квартет“ в Стара Загора ще бъде открит Третият камерно-музикален фестивал „Европейската традиция и младите таланти“, съобщиха от пресцентъра на общината. Фестивалът продължава до 8 март с безплатни концерти в Оперния театър и залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

В него ще участват ученици от училищата по изкуства в Стара Загора, Плевен, София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас и студенти от Националната музикална академия в София. Заключителния концерт на майсторския клас и раздаването на дипломи на участниците е на 8 март от 11.00 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески”. Организатор е Община Стара Загора, със съдействието на НУМСИ „Хр. Морфова“, Държавна опера Стара Загора и Регионална библиотека „З. Княжески“.

Важна част от фестивала е провеждането на майсторски клас по камерна музика, отворен за слушатели, с преподаватели от Музикалната академия Саар – гр. Саарбрюкен, Германия, проф. Андреас Райнер, Университет Фолкванг – гр. Есен, Германия и „Ет Арсис пиано квартет“.