Утре Максим Горанов и Анелия Дечева прослушват плевенски таланти

Участието изисква представяне на една песен, изпълнена без съпровод или със СD

Както вече писахме, идеята на Читалище „Съгласие 1869” е да създаде нова детска вокална група - „АРЛЕКИНО”. Тя е със съдействието и на едни от най-изявените професионалисти в Плевен. Артистичен директор е Максим Горанов, художествен ръководител - Анелия Дечева, а вокален педагог - Виолета Боянова.

Остава само един ден до прослушването, което ще се състои на 6 февруари от 17,30 ч. на сцена „Фоайе” на читалище „Съгласие”. Всички млади таланти от I до XII клас имат възможност да покажат какво могат, да се включат в състава на групата или да се подготвят индивидуално за бъдещи големи изяви. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: I-IV и V-IX клас. Учениците от X-XII клас могат да участват в прослушването като индивидуални изпълнители. Участието изисква представяне на една песен, изпълнена без съпровод или със СD.

Дейността на група „Арлекино” ще включва изпълнения на поп и рок музика; микрофонна техника; сценично поведение; индивидуална работа със солови изпълнители; записи в музикално студио; участия в радио програми; подготовка за участия в музикални конкурси, фестивали и телевизионни реалита. Стефан Димов вече е предоставил безплатно свои синбеци на негови песни и аранжименти на кавъри. Преговори се водят и с Хайгашод Агасян.

Повече информация относно записване за прослушването има на е-mail: [email protected], както и на място в читалището.