Веселин Плачков: Надявам се "Дякон Левски" да разпали българския дух

Актьорът сподели, че с ролята си на Левски видял какво е да си мъжкар

"Притеснявам се, естествено. Искам всичко да бъде както трябва и се надявам да разпалим българските духове. Да се сетят хората за тези герои - и за Левски, и за Кардажата, за всички...", сподели Веселин Плачков в ефира на Би Ти Ви. Той призна, че все още не е гледал целия филм и ще го направи чак на премиерата му на 16 февруари. "С тази роля видях какво е да си мъжкар. Какво е да обичаш, да вярваш, да се бориш. Да се държиш като мъж. Сега видях за какво става въпрос. Ако хората разберат посланието на този филм, ще има голяма полза. Някой, умишлено или не, смаза българската интелигенция, смаза примерите. В момента нямаме примери", допълни Веселин Плачков.

Плевенчанинът разкри, че през годините е работил доста неща извън професията си. "Бях готвач, охранител в Кайлъка, на варов възел съм работил, барман, сервитьор, на автомивка. После имах частен бизнес, направих един рок бар в Плевен. След това държах и хижа и си живеех като хижар", разказа актьорът.

Плачков сподели и нещо друго любопитно - че е близък с дъщерята на Вера Кочовска. Двамата са били съученици навремето и често ходели в дома на пророчицата. Тя обаче никога нищо не му е говорила за бъдещето. Деси Кочовска му доверила пък, че майка й много трудно допуска хора в дома им, но се радвала особено на неговото присъствие, което било необичайно.