Януарска пролет в Плевен - 20 градуса!

Още 10 дни слънце след неделната януарска пролет

20 градуса са измерени днес в Плевен, съобщи Би Ти Ви. Високите температури изкараха плевенчани на разходка из януарската пролет, но динамиката на времето продължава и се задава застудяване.

Утре преди обяд на повечето места ще е все още облачно, но от запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява. Превалявания от сняг ще има предимно в планинските райони.След обяд над по-голямата част от региона времето ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, на моменти силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух, след обяд вятърът ще отслабне до умерен. Максимални температури – между 2 и 7°. За  Плевен - около 5°. Това сочи прогнозата на НИМХ - филиал Плевен.

Във вторник минималните температури ще са от около минус 4 по високите места до плюс 1 по Черноморието и Дунавската равнина, където ще духа слаб до умерен западен вятър. През деня максималните ще достигнат 5 до 10 градуса. Ще бъде слънчево, вятърът ще спре.

В сряда и четвъртък съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните от 5 до 11. Сутрин на места в котловините и низините е възможно да се образуват мъгли, които до обяд ще се разсейват.