500 лева глоба за санитар, спипали го с наркотици за...2.95 лв.

Подсъдимият ще трябва да заплати и разноските по делото

Районният съд одобри постигнатото споразумение за прекратяване наказателното производство срещу подсъдимия И.Б.Й.

В документите по делото е отбелязано, че той работи като санитар и се е признал за виновен в това, че на 27 ноември 2014г. в град Плевен, без надлежно разрешително придобил и държал високорискови наркотични вещества по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, както следва: марихуана с нето тегло 0,168 грама със съдържание на активния компонент /тетрахидроканабинол/ 1,7% на стойност 1,00 лв.; марихуана с нето тегло 0,066 грама със съдържание на активния компонент /тетрахидроканабинол/ 10,6% на стойност 0,40 лв.; метамфетамин с нето тегло 0,062 грама на стойност 1,55 лв.; всичко на обща стойност 2,95 лв., като случая е маловажен.

Във връзка с извършеното от подсъдимия И.Б.Й. престъпление на същия се определя наказание глоба в размер на 500 лева. Той ще трябва да заплати и разноски по делото – 127.30 лв.

Подсъдимият И.Б.Й. е заявил, че разбира условията на споразумението, съгласен е с тях, доброволно го е подписал и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Веществените доказателства представляващи наркотичното вещество е предадено в Агенция „Митници”, гр. София.

Определението е окончателно.