Михаил Христов: Тази година три пъти успях да победя здрави състезатели

"Догодина ми предстоят две световни първенства, ще покривам нормативи за Рио", сподели Мишо

Михаил Христов е сред Спортните таланти на "Еврофутбол" за поредна година. Параолимпиецът затвърди отличните впечатления, които остави в предишните години, и през 2014-а. Възпитаникът на Петър Дачев спечели сребърен медал в скока на дължина на Европейското първенство за хора с увреждания във Великобритания. Христов редовно участва на състезания със здрави атлети и дори понякога успява да ги победи.

"Тази година три пъти успях да победя здрави състезатели. Спечелих вицеевропейска титла. Изпълних една моя мечта - да се изправя срещу мотор и кола. Изправих се срещу Ангел Караньотов и Крум Дончев на една писта до София. Те бяха със състезателна кола и състезателен мотор. Филмът ще излезе през януари, като черешката на тортата е самото състезание. Филмът е документален. Обещавам, че ще бъде доста интересно и доста екстремно. Самата писта е сгурия, вдига се много пушек, много шум. Самата мечта за състезанието дойде от един клип на Кристиано Роналдо - казах си, че щом той може, аз също го мога", споделя плевенчанинът пред "Sportal".

"Догодина ми предстоят две световни първенства, ще покриваме нормативи за Игрите в Рио. Ако покрия норматива, не искам да дърпам дявола за опашката и да си пожелавам медали, просто бих казал, че искам да постигна най-добрия си резултат в Рио.", казва още Христов.