Ето я новата Премиум кино зала на Плевен

Собственикът Минчев гарантира, че всеки зрител ще има „феноменално кино-изживяване”

Първата в страната, след София, Премиум зала в Кино „Арена” – Централ Мол Плевен, беше открита в петък – 12 декември. Залата е създадена по  Проект „Изграждане на кино салони „ Арена” в търговски център „Панорама Мол”-Плевен и реновиране на кино салон „Арена” в търговски център Сентрал  Мол”, финансиран по инициативата „ДЖЕСИКА“ на Европейския фонд за регионално развитие чрез дългосрочен кредит от „Регионален фонд за градско развитие“ АД и “Сосиете Женерал Експресбанк” АД.

При откриването на залата Стефан Минчев, собственик на веригата Кино „Арена” подчерта, че новата Премиум зала е на световно равнище. Той гарантира, че всеки зрител ще има „феноменално кино-изживяване”. То се дължи на новото поколение прожектори, които предлагат не само 3D картина, но и картина дори от 60 кадъра в секунда, което гарантира много по-плътно и  качествено изображение. Звуковата система  осигурява 360° панорама на звука в залата и дава възможност на зрителя да получава усещането, че се намира в самия филм. За още по-добра акустика на кинозалата е приложена и най-добрата съществуваща акустична система.  

Обстановката в Премиум залата е със 74 удобни кожени кресла, които предоставят максимален комфорт и удобство за зрителите. Разположението на креслата и наклонът на стейдиума осигуряват безпрепятствена видимост към екрана от всяка гледна точка в залата. Увеличена е площта на екрана, той заема почти цялата стена, което е особено важно за най-доброто възприемане на  триизмерно изображение.

Филмът,  с който беше открита Премиум залата беше зрелищният блокбастър на Ридли Скот „Изход: Богове и Царе“ 3D.  Той разкри всички предимства, за които стана дума преди прожекцията.