Предколедни спектакли на сцената на Драматичния театър

Постановките са подбрани с приказен сюжет, който да докосне сърцата на малки и големи

Месец декември е посветен на 95 години от основаването на Драматично-кукления театър "Иван Радоев"- Плевен. Като професионален театър съществува от 1919 година. Разполага със собствена трупа от 26 актьорски бройки и 4-ма режисьори. От 1998 година към Драматичния театър е открит и куклен отдел, който е продължител на плодотворните традиции на несъществуващия вече Плевенски държавен куклен театър.

Поради годишнината си спектаклите през този месец са специално подбрани и посветени на този юбилеен повод. Любителите на културните мероприятия ще могат да се насладят на пълната театрална програма.

Предколедните постановки са подбрани с приказен сюжет, който да докосне сърцата на всеки присъстващ в залата. На 15 декември от 19 часа на сцената ще се разиграе постановка на Димо Дешев „Световъртеж“ от Жан-Жак Брикер и Морис Ласег. На 22 декември плевенчани ще могат да се докоснат до приказния свят на драматизацията „Красавицата и звярът“ – постановка на Елена Канеда и Ани Оникилиева от 17:00 часа.

От театралното ръководство са подготвили и специалната изненада в навечерието на Бъдни вечер – премиера „Безценно камъче“, която е по замисъл на българска народна приказка. Публиката ще може да се наслади на спектакъла на Ива Николова на 23.12 от 9.30 и 11 часа.