Благотворителен концерт за възстановяване на Мавзолея

Втори опит от 2012-та за реконструкция на храма

Храмът „Света Троица“ е най-големият православен храм в Плевен и може да се похвали с над 100-годишна история. Като всеки друг монумент и тази паметна сграда се поддава на времето и има спешна нужда от ремонтни дейности. Последно изработването върху него е било започнато през 2012 г., но недовършено поради липса на финансови средства.

Това стана причина за благотворителен концерт в помощ на величествения Мавзолей, който се състоя миналия месец на 21 ноември – денят на християнското семейство и младеж. Организатори бяха Община Плевен, женско дружество „Развитие“, народно читалище „Пробуда- 1990“ и Църковното настоятелство при храм „Света Троица“. Те бяха подготвили и красиви покани, в които бе представен подробен списък със заплануваните ремонтните дейности.

В концерта взеха участие художествени колективи и индивидуални изпълнители. Талантливите младежи дадоха всичко от себе си, за да се смилят гражданите на инициативата. За съжаление събраната сума не достигна и този път и няма как да се покрие реконструкцията на храма.

Така от Църковното настоятелство приемат финансови средства на банковата си сметка. Освен това приемат и дарения на материали, строително-монтажна работа, доброволен труд и други.