Раздават презервативи в центъра на Плевен по случай 1 декември

Плевен отбелязва Световния ден за борба със СПИН с редица мероприятия

С множество мероприятия плевенчани посрещат Световния ден за борба със СПИН на 1 декември 2014г. Инициативата има за цел да представи на младите хора полезна и важна информация за половата и здравна култура, да не се толерира занемаряването на личната хигиена и здраве.

В деня на събитието екипи доброволци от БМЧК и ч-ще „Лик” ще раздават информационни материали и презервативи на младите хора в централните части на града и ще отправят послания за ограничаване на рисково сексуално поведение сред младите хора. Ще се изнесе кабинет за анонимно и безплатно изследване за СПИН в ГПЧЕ на 27 ноември и МУ - Плевен - от 28 ноември до 1 декември 2014 г. Специалисти от РЗИ – Плевен ще провеждат беседи и попълване на анкети.

Важни мероприятия за всички ученици ще има в плевенските училища, свързани със Световния ден за борба със СПИН: изработване на информационни табла, изготвяне на плакати, постери, символни лентички, тематични кътове; - информация за проблемите на младите хора, засегнати от ХИВ/СПИН; - мултимедийни презентации, беседи, дискусии; - прожекции на тематични филми; - провеждане на конкурси за тематично художествено и литературно произведение; - провеждане на забавно-информационни игри; - провеждане на тестове и анкети и викторини; - раздаване на информационни материали и презервативи.

Всички заинтересовани могат да се обърнат към представителите на Фондация „Социални и здравни алтернативи”, които ще провеждат бързи тестове за ХИВ/СПИН и консултации на лица, употребяващи венозно наркотици /УВН/.

Община Плевен кани всички граждани да се възползват от полезната здравна информация в деня на събитието.