Цецка Цачева към Крисия, Хасан и Ибрахим: Благодарим ви!

Крисия Тодорова, Хасан и Ибрахим Игнатови бяха гости на Народното събрание

Крисия Тодорова, Хасан и Ибрахим Игнатови, които завоюваха второто място на "Детска Евровизия 2014", бяха гости на Народното събрание. Те бяха приветствани от депутатите в пленарната зала в началото на пленарното заседание на 18 ноември 2014 г.

„Мили деца, благодарим ви за това, че с едно изпълнение вие направихте нещо, което ние политиците трудно постигаме – накарахте българите да се чувстваме по-щастливи и по-единни”, заяви от трибуната председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя им пожела здраве и щастливо детство и заяви подкрепа за техните усилия.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева посрещна българските представители в "Детска Евровизия 2014" в Южното фоайе на парламента и ги поздрави с успеха.

Цецка Цачева им показа Търновската конституция – основния закон на възстановената българска държава. Това е първата българска Конституция и вие можете да бъдете горди с факта, че тя е една от най-демократичните за времето си конституции в цяла Европа, посочи тя.

Председателят на парламента разговаря с Крисия Тодорова, Хасан и Ибрахим Игнатови и отбеляза, че присъствието им днес в българския парламент е предизвикало не само овации, но и е обединило депутатите с позитивната емоция.

Цецка Цачева благодари на медиите, на педагозите и на всички, които са открили тези таланти и правят възможното те да реализират своя потенциал. Председателят на парламента подари на децата книжка, посветена на Учредителното събрание 1879 г.