Светлин Йочев: Търпението ще донесе успех на Лудогорец срещу Базел

Известният спортен журналист с коментар за plevenutre.bg по повод предстоящия важен мач на Лудогорец в Шампионската лига

Светлин Йочев е сред най-актуалните спортни журналисти и коментатори в България през последните години. Плевенчанинът, който е и бивш футболист, в момента се изявява като водещ на "Спорт 7" по TV7 - всеки понеделник от 20 часа. Светлин бе и част от екипа на Сашо Диков в едно от най-популярните спортни предавания в родния ефир - “1:1”.

Потърсихме го, за да чуем коментара му за предстоящия сблъсък на Лудогорец с Базел в Швейцария, който е тази вечер от 21.45 часа.

"При положение, че от този мач зависи съдбата на Лудогорец в групата, смятам, че ключовите думи ще са предпазливост и търпение. Георги Дерменджиев показа с воденето на досегашните мачове в ШЛ, че не е треньор, който е склонен да поема рискове. Не експериментира със състава, а и смените по време на мач винаги са еднотипни (халф за халф, крило за крило). Дори в напечените моменти, когато трябва да се действа екстремно не си позволява да нарушава първоначалния си замисъл и схема на игра. Визирам схема с двама централни нападатели за сметка на халф. Това обаче до този момент носи успех, така че не очаквам нищо по-различно. За Базел точките са жизнено необходими, така че очаквам те да са отбора, който ще рискува. Лудогорец няма от какво да се притеснява да приеме играта в своята половина и да изчака добри възможности за контри или грешки на противника. Срещу Реал шампионът на България показа, че може добре да затваря пространствата в собствената половина и пред своето наказателно поле, тоест видяхме и друго лице на разградчани, а именно умението да играят и сполучливо в защита, когато са под натиск. Не изключвам нови картони с червен цвят в мача между тези два отбора... така че Дяков да внимава".

Очаквайте до броени дни интервю със Светлин Йочев - само в plevenutre.bg