СОУ "Иван Вазов" триумфира с награда за журналистика

Първа награда за екипа на училището от конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе`2014

Екипът на СОУ „Иван Вазов” е единственият екип от плевенско училище номиниран и отличен с Първа награда в Седмия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе`2014, похвалиха се от школото.

198 млади автори от цялата страна, с представени 205 творби, и 17 екипи на училищни вестници са участвали в надпреварата тази година. Жури с председател доцент д-р Руси Русев, преподавател в РУ „Ангел Кънчев” и ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий” е оценявало представените за конкурса материали.

„В@з Буки Веди” на СОУ „Иван Вазов” – Плевен, заедно с ”Щъркелово гнездо” на СОУ „Нешо Бончев” – Панагюрище са отличени с първа награда за вестници. Церемонията за връчване на наградите ще се състои на 1 ноември 2014 г. в театрален комплекс “Доходно здание” – Русе.

Първият брой на училищният вестник на СОУ „Иван Вазов” излезе в навечерието на Коледа 2010 година. Списва се от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев – предпечатна подготовка.

Вестникът излиза и в електронен вариант и може да се чете на сайта на СОУ „Иван Вазов” – www.sou-ivanvazov.eu.