Параолимпиецът Михаил Христов отправи послание към българските политици (ВИДЕО)

"Стъпчете вашия егоизъм и разберете, че всеки един от нас ви избира с една надежда, а тази надежда е към по-добро", призова параолимпиецът от Плевен

Параолимпиецът Михаил Христов за пореден път показа, че освен голям спортист, е и голям човек. Мишо е момче, което губи и двете си ръце, когато е на 15 години, но към днешна дата разполага с огромно сърце и воля, които са го превърнали в един изключителен българин.

Плевенчанинът, който реди успех след успех на лекоатлетическата сцена, използва своята Фейсбук страница, за да отправи лично послание към българските политици.

"Здравейте, аз съм Михаил Христов и се обръщам към следващите 240 българи, които ще влязат в следващото народно събрание. Запомнете на първо място, че сте българи. Промяната трябва да дойде от вас и вие сте хората, които ще я направят. Ние поверяваме съдбата си на вас. Искаме да направите така, че когато след време напуснете властта, да го направите с високо вдигната глава, а не с оправдания и фалшиви надежди.", казва параолимпиецът във видео, събрало над 1500 харесвания и над 570 споделяния.

"България се нуждае от политици, които не дават само обещания и прах в очите, а реални действия. Искам след 4 години аз да съм един щастлив млад човек, който има работа и семейство, и не го е страх да се прибере вечерта, защото няма какво да сложи на масата или защото не може да си плати сметките.", казва още Михаил.

"Вие сте хора като нас - имате деца, имате възрастни родители... Ако не го направите за нас, поне го направете за тях. Стъпчете вашия егоизъм и разберете, че всеки един от нас ви избира с една надежда, а тази надежда е към по-добро. Вие сте на ход.", отбелязва Христов.

Вижте цялото му обръщение: