55-и инженерен полк - Белене с нов командир

Полковник Росен Арабаджиев официално пое командването на 55-и инженерен полк

На тържествен ритуал заместник-командирът на 55-ти инженерен полк подполковник Росен Арабаджиев официално пое командването на полка и беше повишен в звание „Полковник”, съобщават от сайта на "Сухопътни войски". Пагоните на новия командир връчи заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров пред личния състав на формированието.

Тържественият ритуал започна със слово на бригаден генерал Тодоров, в което той поздрави личния състав и отправи пожелания за здраве, упоритост, всеотдайност и много успехи в изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на Международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”.

От своя страна полковник Арабаджиев благодари на командването на Сухопътните войски за гласуваното доверие, изказа своята признателност към офицерите, сержантите, войниците и цивилните служители на полка за проявените професионализъм, всеотдайност и коректност, и завърши с думите „Уповавам се на вашите знания, професионални умения и силна воля в реализирането на нови успехи и осъществяването на всяка набелязана цел”.