ГЕРБ предвижда 1 млрд. целеви фонд за Северозапада

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Плевен посетиха Тученица

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева и кандидатите за народни представители Владислав Николов и Мирослав Траянов се срещнаха с жителите на село Тученица. Без помощ от държавата няма как региони като Плевен, които се намират в най-бедната част от държавата, да тръгнат напред. "Ето защо ГЕРБ предвижда по 1 млрд. целеви фонд всяка година, които да бъдат инвестирани в Северозапада за развиване на малки и средни предприятия, за подобряване на инфраструктурата-второкласни, третокласни и четвъртокласни пътища и др.”, каза Цачева.

Водачът на листата на ГЕРБ отбеляза, че в управленската програма се предвижда три пъти увеличение на помощите за отопление в зависимост кой с какво се отоплява с ток, въглища, газ, дърва.

„500 хиляди домакинства ще могат да ползват тези помощи.” , отбеляза Цецка Цачева. В допълнение на това тя каза, че 2 млрд. лева ще бъдат вложени в саниране на панелните жилищни блокове. За две години изцяло санирани, без стотинка от страна на собствениците, при 100% финансиране от държавата, ще бъдат 50% от блоковете в жилищните комплекси в Дружба и Сторгозия. От третата година програмата за Енергийна ефективност ще обхване и еднофамилните жилища по селата. Там държавата ще поема 75% от разходите, а собствениците - 25 на сто.