Продават вила в "Кайлъка" за 600 хил. лева

Общинският съвет в Плевен обяви атрактивни недвижими имоти за продажба - в парка "Кайлъка" и в идеалния център

Общинският съвет в Плевен обяви атрактивни недвижими имоти за продажба на търг. Това съобщи в Пресклуба на БТА Дарин Ангелов - председател на Съвета.

Плевен е известен туристически град, но хотелската му база не е достатъчна, затова съм убеден, че ще има интерес към имотите, допълни той. Ангелов уточни, че първият е вилата на общината в парка "Кайлъка". Тя се продава при начална цена 600 хиляди лева. Построена е на държавна земя и е разположена на 500 м от язовира в парка. Има стаи за около 30 души, зали за срещи, кухненски блок, тераси, сервизни помещения. Застроената й площ е 340 кв. м, а разгърнатата - 950 кв. м, посочи Ангелов. По думите му решението е взето, защото общината нямала средства да ремонтира имота. Според председателя на Съвета са нужни 500 хиляди лева за обновление на престижната преди години триетажна вила. Тя била използвана за посрещане на официални гости, но от десет години не е поддържана. В момента имотът трупал само разходи за охрана.

Вторият имот е в идеалния център на Плевен - бившата галерия на ул. "Иван Вазов" 5. Обявен е за продажба с начална цена 170 хиляди лева, посочи Ангелов. Сградата е построена през 1937 година. Застроената площ на етажа, който се продава, е 108 кв. м. Останалите два етажа са собственост на хотел "Ростов", който е построен до тази сграда, предава БТА.