Кирил Домусчиев погледна смело към Спартак (Плевен)

Бизнесменът изпълнява намерението си и започна да помага на плевенския футбол

Цели пет юноши преотстъпи Лудогорец на Спартак (Плевен) за предстоящия сезон от Северозападната "В" група, което за мнозина се видя странно. Тимът пък обяви и амбициите си - влизане в "Б" група. Спартаклии водят нормална подготовка и общо-взето в града на Панорамата откъм футболна насока е повече от спокойно. Такава обстановка не сме виждали от много време.

Дали всичко това не се дължи на факта, че бизнесменът Кирил Домусчиев е започнал да изпълнява обещанието си отпреди повече от година?

"Нямам интерес към Дунав Русе и Спартак Варна. Имахме интерес обаче преди време. Искахме и Спартак Плевен. Желаехме да разширим дейността си, най-вече на школата ни. Tова са три големи футболни центрове и в тях възнамерявахме да изградим бази, на които да играят само български футболисти.", заяви в края на 2012-та босът на Лудогорец, но след това отсече, че се отказва от идеята заради помията, която се изляла по него относно феърплея на тима му и обвиненията в далавери с тв правата.

Месеци след това Лудогорец направи фурор в Лига Европа, а тази година отборът е на крачка от влизане в Шампионската лига. Изглежда, че всичко това е успокоило и накарало Домусчиев отново да погледне към разширяването на проекта Лудогорец.

Преотстъпването на юноши на Спартак е само първата стъпка. "ПлевенУтре" научи от сигурен източник, че при влизане в "Б" група ще има инвестиции и за местната база, а бившият скаут на разградчани Пламен Гетов най-вероятно ще застане като обединителна фигура начело на клуба.

Не ни остава нищо друго, освен да стискаме палци на Лудогорец в Шампионската лига, защото прогресът на тима ще влияе и на решенията на Кирил Домусичев спрямо плевенския футбол.