Близо милион за ремонт на Пеещия фонтан и Водните огледала

Основно ще бъдат ремонтирани пеещият фонтан и водните огледала

Близо 900 000 лева предоставя Оперативна програма „Регионално развитие” на Община Плевен за  ремонт на Пеещия фонтан в Градската градина и трите водни огледала в района на Каскадата. Дейностите представляват втора фаза от реализиращия се в момента проект „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град  Плевен (Централен площад, Голям градски фонтан и част от ул. „Васил Левски”)”.
За двата обекта се предвижда извършването на основен ремонт и реконструкция на инсталации, включително на машинните зали, с цел подобряване на  въздействието на водните съоръжения, светлинните и звукови ефекти, известяват от пресцентъра на Община Плевен.

Предстои премахването  на бетоновия партер на Пеещия фонтан, демонтаж и саниране на съществуващи стоманобетонови елементи, полагане на хидроизолация и добавяне на нови облицовки по дъното и стените, изграждане на нова система ефекти посредством съвременни енергоефективни решения за водна архитектура.

Планирано е и паркоустройство, което се изразява в подмяна и допълване на редицата от съществуващи дървета и затревяване на околните площи.