Сериен крадец "изгоря" заради златно синджирче в заложна къща

Плевенската полиция залови сериен крадец на златни бижута

Плевенските полиция е успяла да задържи извършител на серия от улични нападения в Плевен. Първото престъпление е станало факт на 10 май. Тогава около 17.30 часа непосредствено след влизането си в жилищния вход на улица "Панайот Волов" 32-годишна е била пресрещната от непознат, който я повалил на стълбищната площадка и отнел златен ланец с тегло 24 грама. Нападателят избягал. Непосредствено след жалбата са организирани процесуално-следствени действия за разкриване на деянието.

На 3 юни около 10:45 часа в Плевен на улица "П.Р.Славейков" във фоайето на вход чрез употреба на физическа сила млад мъж отнел от владението на 56-годишна две златни синджирчета с общо тегло 7 грама и правоъгълна златна плочка със зодиакален знак "Близнаци", с тегло 0.5 грама. Прецизната оперативна работа и разследване по заложните къщи довели до разкриване на грабежите и установяване на извършителя. Той е 28-годишен от село Бръшляница.

По разкриване и документиране на престъплението са работили криминалисти от Първо РУП - Плевен. Сезирана е прокуратурата.