Андрей Иванов хвърли оставка като координатор на ГЕРБ – София

Не иска спекулациите около името му да вредят на управляващите

Областният координатор на ГЕРБ – София Андрей Иванов подаде оставка.

В мотивите си той посочва, че не иска да допуска тенденциозни, политически спекулации около името му да бъдат използвани от партии срещу управляващите в предстоящата кампания.

Иванов изразява увереност, че следващият областен координатор ще продължи да води организацията така, че гражданите на столицата да намират в нейно лице добър партньор.

Оставката е приета от председателя на партията Бойко Борисов. На следващото си заседание Изпълнителната комисия ще обсъжда предложения за нов областен координатор на партията в София.

Ето и писмото с мотивите на Андрей Иванов:

"Подавам оставка като областен координатор на ГЕРБ – София. Има само една причина да стигна до днешното си решение и тя е, че се ръководя, както вчера, така и днес, от разбирането за голямата отговорност, която всеки член на партия ГЕРБ трябва да носи, още повече когато заема ръководен пост.

През последните две години името ми бе употребявано в общественото пространство в негативен контекст. Според мен, зад това стоят нездрави политически интереси от страна на лица и партии, които с дейността си като председател на СОС и областен координатор на ГЕРБ – София съм засегнал, в стремежа си да опазвам обществения интерес.

Доказателство за това, че през тези две години става дума само за политически спекулации, насочени срещу мен персонално, са фактите, категорично доказани от компетентните институции, които опровергават всяко едно от твърденията на авторите на негативната кампания.

Чувствам се отговорен пред членовете и симпатизантите на партия ГЕРБ – София и не бих искал повече да допускам тенденциозни, политически спекулации около името ми да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи.

За това днес си подавам оставката от този пост. Убеден съм, че ГЕРБ – София е силна и стабилна организация, която е подготвена и доказала, че може да печели избори и до днес няма алтернатива. Благодаря на всички, които бяха до мен през изминалите години!", завършва писмото си Андрей Иванов.

В средата на януари тази година той хвърли оставка и като шеф на Столичния общински съвет. Иванов бе начело на съвета от 2007 г., като беше преизбран след изборите през октомври 2011 година.

Преди две години от РЗС го обвиниха, че е придобил 52 имота на стойност 10 млн. лв., за което беше проверен от НАП.

Проверката обаче не показа разминавания. Сред другите обвинения към Андрей Иванов е, че е отговорен за забавянето на връщането на Общинска банка на Столична община.